לסובלים מאי סבילות ללקטוז - מוצרים ללא לקטוז 

סובלים מכאבי בטן או שלשולים אחרי אכילת מוצרי חלב? כדאי לכם לבדוק אם אתם רגישים ללקטוז. בנוסף, חשוב שתדעו שבחנויות וברשתות נבחרות אפשר למצוא מוצרים ללא לקטוז ודלי לקטוז, לרבות חמאה ללא לקטוז, חלב נטול לקטוז או חלב דל לקטוז, וגם מעדנים ללא לקטוז.

 

על תופעת אי הסבילות ללקטוז 

אי סבילות ללקטוז ניכרת בקושי לפרק לקטוז, דו סוכר המורכב מגלקטוז ומגלוקוז שניתן למצוא במוצרי חלב. התופעה עצמה יכולה להתפתח בגילאים וברמות חומרה שונות. למשל, אי סבילות ללקטוז יכולה להתבטא בנפיחות ובכאבי בטן, שלשול, גזים, ולעיתים אף בהקאות. תחושת הכאב בבטן נוטה להיות ממוקדת ומכווצת באזור הטבור ותחתיו.

הלקטוז עצמו, שמכונה גם סוכר החלב, מהווה מקור חשוב לאנרגיה ותורם לספיגה של מינרלים שונים, כמו סידן, מגנזיום וברזל. הוא קיים במוצרי חלב בכמויות שונות. למשל, בחלב יש הרבה לקטוז, בגבינה לבנה יש יותר לקטוז מבקוטג', בגבינות קשות כמעט ואין לקטוז, ואילו בחלב עיזים יש פחות לקטוז מאשר בחלב פרה.

הקושי לעכל לקטוז בחלב טמון במחסור באנזים ייעודי ללקטוז, המכונה לקאטז, שמשמש לפירוק של הלקטוז למרכיביו במערכת העיכול. זהו אנזים המיוצר בגוף מלידה. יחד עם זאת, עם הגיל גדלה רמת השכיחות של חוסר סבילות ללקטוז שיש במוצרי חלב. גם התורשה קובעת לא אחת את מידת הרגישות ללקטוז, כאשר אנשים מהמגזר הערבי ואנשים ממוצא אשכנזי סובלים יותר מהתופעה.

את חוסר הסבילות ללקטוז ניתן לאבחן על ידי בדיקות מיוחדות, הכוללות שתייה של תמיסה שיש בה לקטוז, כשלאחר מכן מבוצעת בדיקת רמות גלוקוז בדם, או בדיקה באמצעות מכשיר נשיפה לבחינת רמות של מימן המעידות על היכולת לעכל לקטוז.
 

החשיבות של צריכת מוצרי חלב 

הגוף שלנו צריך מוצרי חלב שמסייעים לו באיזון כמויות הסידן, הדרושות לבנייה של מסת עצם. לכן, ויתור על מוצרי חלב יכול לגרום לחוסר תזונתי, וצריכת החלב חשובה במיוחד בילדות ובגיל ההתבגרות, שנים בהן הגוף גדל באופן מואץ. אי לכך, כדי לשמר מסת עצם טובה ולהקטין את הסיכון לסבול מבריחת סידן בגיל יותר מבוגר, יש חשיבות רבה לצריכה קבועה של סידן הנמצא בשפע במוצרי חלב. מאידך, מי שסובל מחוסר סבילות ללקטוז לא יכול לצרוך מוצרי חלב, ואת הבעיה ניתן לפתור עם מוצרי חלב דלים או נטולי לקטוז.

 

מוצרים נטולי ודלי לקטוז המוצעים בשוק

כדי לבוא לקראת הציבור הסובל מחוסר סבילות ללקטוז, מציעות כיום החברות מוצרי חלב שאין בהם לקטוז, או שהוא קיים בהם בכמות קטנה. מוצרים אלו עברו תהליך של פירוק לקטוז לכדי גלקטוז מתועש וגלוקוז, ובכך הם מאפשרים עיכול של מוצרי חלב שיש בהם לקטוז בתחילה.

חלב ללא לקטוז מתאים לכל מי שיש לו חוסר סבילות ללקטוז, בכל רמה, בעוד שמוצרים דלי לקטוז מתאימים למי שיכול לעכל לקטוז באופן מוגבל. הם לא מתאימים למי שלא יכול לפרק כלל לקטוז. חשוב לציין כי מוצרי חלב ללא לקטוז אינם מספקים מענה לאנשים בעלי רגישות ואלרגיה לחלב עצמו.

בנוסף, חשוב להבין כי מוצרים דלי או נטולי גלקטוז אינם בהכרח דיאטטיים, מכיוון שעדיין קיימים במוצר רכיבי סוכר מפורקים ומופרדים של הלקטוז. למעשה, כמות הסוכר זהה בין מוצר חלב דל ונטול לקטוז, לבין מוצר רגיל. יחד עם זאת, בגין הפירוק מוצר החלב יוכל להיחוות כיותר מתוק, ולכן ניתן להפחית את הסוכר המתלווה אליו, למשל כאשר שותים קפה עם חלב.

 

רשת מזון שמציעה מגוון מוצרים ללא לקטוז

אם אתם מבקשים לקנות מוצרי חלב ללא לקטוז כדאי לכם להיכנס לאחד הסניפים או לאתר של רשת קשת טעמים. בחנויות הרשת תמצאו מגוון רחב של מוצרים מובחרים נטולי לקטוז  ודלי לקטוז, ביניהם חמאה אמיתית אסטונית ללא לקטוז, חלב בלי לקטוז וחלב דל לקטוז טרי של תנובה שיש בו שני אחוז שומן, או חלב של טרה ללא לקטוז. כמו כן תמצאו באתר מעדן ללא לקטוז, מעדן דל לקטוז בדמות יוגורט מועשר בסדין עם שלושה אחוז שומן, מגוון עשיר של גבינות קשות, ועוד.

כל המוצרים מוצעים עבור מחירים משתלמים במיוחד, לצד מגוון מוצרי מעדנייה מובחרים, כגון נקניקים, בשרים, לחמים ומאפים טריים, מוצרים אורגניים ועוד. את המוצרים תוכלו להזמין גם אונליין ולקבלם עם משלוח לכל כתובת מבוקשת. 

 

להזמנת מוצרים דלי לקטוז או ללא לקטוז ישירות דרך האתר של קשת טעמים לחצו כאן.