
סוגי גבינות ישראליות קשות - כל המידע על גבינות ישראליות
כבר בתנ"ך כונתה ישראל ארץ זבת חלב ודבש, מה שמעיד על פוטנציאל מצוין לגבינות. למרבה השמחה, בעשור האחרון חלה פריחה בענף וניתן להשיג בשוק המקומי מגוון עשיר של סוגי גבינות ישראליות קשות ורכות, מחלב מבקר ומצאן. במאמר הבא תוכלו לקרוא על הסוגים השונים של גבינות ישראליות, שמות של גבינות ישראליות, הטעמים המצוינים ועוד.
הסיפור שמאחורי ייצור גבינות בישראל ובים התיכון
אזור הים התיכון הוא למעשה המקום הראשון המוכר בהיסטוריה בו החלו לייצר גבינות, בסביבות המאה השלישית לפני הספירה, מתוך מטרה לשמר חלב בסביבה חמה ונטולת אמצעי קירור. הכנת הגבינות התבססה על תהליכים של התססה, בהם נוזל החלב הופרד מהגבן השומני שהוכנס לחביות יישון עם מי מלח, ושממנו הוכנו גבינות שונות.
בהיותן מיוצרות במדינה ים תיכונית חמה, גבינות ישראליות מציגות אופי מיוחד משלהן. למשל, בישראל הוכנו בעבר בעיקר גבינות רכות, כאשר גבינה קשה הוכנה רק באירופה במדינות כמו איטליה או צרפת. הסיבה לכך נבעה מהבעייתיות שבייצור גבינות קשות בטמפרטורה גבוהה. בנוסף לכך, בישראל משק החי התבסס בעיקר על צאן עיזים וכבשים, שיותר קל להכין מהחלב שלהן גבינות רכות וטריות בתהליכים של התססה מבוקרת.
הסוגים השונים של גבינות ישראליות
כאמור, בעבר מרבית הגבינות בישראל היו גבינות רכות, שעברו תהליך תסיסה מבוקרת. בראשיתו של התהליך נוצר יוגורט ואליו הוסיפו מלח, מה שהפך אותו לגבינה כמו אבן יוגורט.
בין הגבינות המקומיות היותר מוכרות, יש מקום של כבוד לגבינה הצפתית, שנוצרה בצפת כבר במאה השש עשרה. זוהי גבינה גמישה חצי קשה, קלילה ועם רמה מעודנת של מליחות. בעבר הכינו את הצפתית מעיזים עם תהליכי התססה וייבוש בתוך סלי נצרים, שאחר כך עברו לשימור בתמיסת מי מלח, וכיום מכינים בארץ גבינה צפתית גם מבקר.
דוגמא נוספת לגבינה מקומית היא גבינת שברה, סוג של גבינה רכה וטרייה המופקת מחלב עיזים, שיש לה טען עדין של חלב. היא מתאימה למריחה, לפסטות, מרקים, רטבים, טוסטים ועוד.
ייצור גבינות בישראל של ימינו
בישראל של ימינו ענף הגבינות מאוד מפותח ומציע מבחר גדול של סוגי גבינות, לרבות
גבינות קשות. בתור התחלה, בארץ מייצרים סוגים רבים של גבינות רכות, ביניהן לאבנה, פטה, בולגרית וכמובן צפתית. כמו כן, הישראלים מייצרים סוגי גבינות קשות כמו גבינות צהובות פשוטות עד מיוחדות, לצד מגוון גבינות קשות ורכות נוספות כמו גבינת ברי, מוצרלה, גבינה עירקית, ברינזה, פקורינו כבשים, גאודה, קממבר, צ'דר, גבינות שוויצריות, אמנטל ועוד.
מגוון גדול של גבינות בשוק הישראלי
מעבר למבחר הגדול של גבינות בייצור מקומי, השוק של ימינו מציע מגוון גבינות מיובאות מחו"ל. לכל סוג של גבינה יש טעם, מרקם וצרכי שימוש שונים, כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:
- אמנטל- זוהי במקור גבינה שוויצרית מחלב פרה, המוכרת בזכות החורים שיש בה. מדובר בגבינה צהובה ואלסטית שמייצרים בגלגלי ענק, המתאימה גם לבישול ואפייה.
- ברי- גבינה רכה בגוון שנהב שמקורה בצרפת, המגיעה בצורת גלגל קטן. היא עשויה מחלב בקר ויש לה מרקם יציב, חלק ורך, מעט נוזלי. ברי מככבת במגשי אירוח ומתאימה גם להסמכה של רטבים.
- ברינזה- גבינה רכה וטרייה מחלב עיזים או פרות, עם טעם מעודן ומרקם מתפורר, המסופקת בבלוקים ומשמשת בעיקר לטוסטים, אפייה ובישול.
- גאודה- גבינה הולנדית נפוצה מחלב בקר מיושן, עם גוון הנע בין צהוב בהיר לצהוב כתום. יש לה טעם מתקתק ומגוון טעמים וארומות. ניתן לאכול גאודה טרייה, למלא בה פשטידות ועוד.
- גורגונזולה- גבינה כחולה מאיטליה המופקת מחלב פרה. זוהי גבינה קשה שמנתית בגוון שנהב עם עורקים כחולים, בעלת טעם פיקנטי חריף.
מבחר עשיר של גבינות מקומיות ומיובאות
באתר המוביל של קשת טעמים מוצע מבחר גדול וייחודי של סוגי גבינה, בין אם אתם מחפשים גבינה קשה או רכה, מקומית או מחו"ל. מבחר הגבינות מוצע מחירים משתלמים במיוחד וכולל גבינות הולנדיות, שוויצריות, רוסיות, איטלקיות, גבינות קשות, חצי קשות ורכות, וכן גבינות מלוחות, גבינות עם עובש, גבינות פיקנטיות, גבינות מעושנות, מיוחדות, ועוד.
להזמנת גבינות איכות ישראליות או מיובאות ישירות דרך האתר של קשת טעמים לחצו כאן.